Monday, May 27, 2013

Rindu~~

Rindunyee pada kawan2,,yg lama da tak jumpa...bukan lupa tapi masa selalu bercanggah...kadg2 mereka free ak tak free,,,ubat rindu tgk gambar je,,,kdg2 rasa nak menangis je,,,dulu kita gelak sama2..lepak sama2,,yg penting makan selalu sama2 tempt best2 pulak tu....betu,la kata org kenangan terpahat di hati samapai mati....kalo la detik lama bole berulang...memg akn ak hargai waktu itu..miss u frenzzzzzzzzzzzzzzzz!!!bila la nak jumpa nii....=,(



Rindu sgt2

kenangan..

rinduuuuuu

miss so much!!!

bbm3410 Video tanpa wajah orkidmelur production

17 Rejab

Alhamdulillah,,hari ni firstime puasa sunat rejab...ini je masa sesuai,,alhamdulillah terima kaseh YAALLAH...best sebb dapat berbuka bersama2 sahabat UPM tersayang,,,kami ni selalu bertiga,,,ape2 je buat sama2,,dulu tak rapat...akhir2 ni bolela jadi akrab pulak...anyway saya sgt syg dorang...dorg la tempat ak mengadu,,bersedih,, 
berduka,bergembira,,bergelak ketawa,,,,time susah sng la dorg ada la,,walupon kdg2 ak suka merjuk kan,,tapi mesti kejap je,,...kalo dorg takda sapelaa nak dengar ak yg dok suka bercakp ni...Walaupon mardziah ni pendiam orgnye,,,tapi kalo otak kami da gila2,,,jgn terkejut kami gelak kuat satu fakulti bole dengar....Athirah pulak..alhamdulillah akhir2 ni dia nampak ceria je...senyum sampai telinga....hehe ape rahsia nye tu,...^___^

ni makanan berbuka,,,suma ni mak yang masak,,,mak memg d bestt..saya syg sgt mak saya!!!


                                                  saya sayg suma sahabat saya!!!








Monday, May 20, 2013

Bahgia

bahgia???semua org nak rasa bahgia...ak percy..saat bahgia tu pasti akan menjelma suatau hari nanti,,,yaaa..ak ingin memiliki sebuah keluarga,,..yg bahgia,,,dikelilingi anak2 yang soleh dan solehah,,,setiap magrib mereka akan mengaji,,,,ak dan suami yg akan mengajarnya,,,,memiliki suami yg penyayang,,,ingin mendalami agama....setiap bulan akan ke mjlis ilmu....itulaaa impian saya.....cukpla sekadar kebahagiaan sedrhana yg penting diaakhirat sana...cceeehhhh..tetibe mood lain je hrini...kwn2 dok sebok kawen gini la jadinya ak...hehehehe INSYAALLAH..ak yakin semua org akn diberi kebahagiaan masing2..

Minat dengar ustaz ni berceramah,,lembut je,,,,^__^



Wednesday, May 15, 2013

Adab bergaul

Dalam hidup ni,,kita perlu ada panduan,,,yg kecil hormati yang tua,,,yang tua sanyangi yg kecil,,jaga adab ketika berckp,,jika terlepas ckp,,cepat2 memohon maaf,,kdg2,,dengan sedikit perktaan dpt mengguris seribu jantung hati seseorg...

1. Jangan terlalu banyak bicara
sebagaimana telah di tuliskan dalam Al-Qur’an “jika orang beriman kepada-Ku dan hari akhir, niscaya dia akan berbicara yang baik atau diam”
2. Jangan terlalu banyak bercanda(bergurau)
Syaikh Abdul Aziz bin Baz rahimahullah berkata :
“sesungguhnya banyak bercanda dapat menjatuhkan wibawa, menjauhkan diri dari hikmah, keras hati dan menjadikan banyak tertawa yanag melalaikan diri dari mengingat Allah”
3. Jangan terlalu banyak tertawa
“janganlah kamu sekalian banyak tertawa, karena banyak tertawa itu mematikan hati (HR Ibnu Majah, sanadnya shahih rijalnya kuat, Iman Bukhari meriwayatkan dalam kitabnya Adabul Mufrad)

Tuesday, May 14, 2013

Joget

Ni juga satu assgmnt...emmm terpaksala berjoget walupon tak pandai,,hehe,,alhamdulillah ini pun satu ilmu,,cayalaa!!! Malunyee nak masukkan dalm blog suma..tapi prof suruh gak...ada markah katanyaa...kena la tahan malu...^_^"



Misteri pembunuhan


video
assigment sem ni yg memeningkan kepala,,tapi atas cabaran try jugak,,ini juga satu ilmu baru!!!!hehe ni la hasil kerja ku dalam mengedit video ini,,walupon bukan watak utama...just pembunuh yg kelakar...hehehh tapi sgt puas hati kot...alhamdulillah,,da le jadi editor sambilan ni,, *__* kawan2 yg sgt sporting nanti hbis study mesti rindu korg nih!!! (^__^)

Menanti 2014


                      Thanx my frienz kay helena yang banyak membantu,,,^_____^

Kursus kawen

owhh tak sgkaa ak telah menjejaki ke kursus kawen,,,kata org p kursus kawen nak kawen,,,urmmmm...tak semestinya tapi doa2la kan..hehe bnyak ilmu yg ak tak tahu pasal kursus kawen ni,,,yang ak pelajari yg paling penting dalm membina kebahagiaan adalah JANGaN  TINGGAL SOLAT...sabar dan sentiasa redho....yg pentg kejar syurga ALLAH...banyak la imput nak cter tak habis kot....kat sana jumpa dua org muslimah yg satu nak kawen da satu lagi ngah bertunang,,dorg sangt best!!moga jodohku akan dipermudahkan ,,hehehhehe amin,,,

Inilah sahabat baru jumpa kat kurus kawen,,^___^

Saturday, May 4, 2013

Marilah mengundi..

Hari ni pagi2 lagi mak da panggil....
"lily....bangun,,,malam tadi kta nak mengundi awal,,nanti ramai kena beratur...."
dengan berat hati..bangun dan terus mandi....abg da siap2 start enjin moto,,nak tinjau dulu katanyaa,,,,siap2 je abg ckp,,cpt2,,ramai da org beratur....tak lengah2 terus sarung tudung,,,sempat gak calit gincu skt,,heheehe dalam perjalann tbe2 ada mesj bunyi...teeeetttt
"sebelum mengundi nat dulu,,sahaja ak mengundi kerana ALLAH,,,"
wAah ada juga sahabat yg mengigatkan,,,alhamdulillah memg apepun yg kita lakukan kena laa niat kerana ALLAH...
sampai je..polis tanya saluran berapa then saluran tingkat 2,,kena naik tangga,,dlm hati hrp2 tak ramaii..alhamdulillah tak ramai tapi bolelaaa....berdebar rasanya nak pangkah,,pengawai spr calit dakwat biru kat tangan,,,emm dakwat bau kurg enak,,tapi memg rasa kenangan la pi mengundi ni,,,rasa seronok sgt dapt pangkah yang kita suka,,hehehhe semoga MALAYSIA terus maju dan aman...^________-^

PRU 13

mengundi???wahhh rasa excted sangat nak mengundi..first time nih,,,tahun ni rasa laen sagt,,,persaingan sgt2 sengit....ramai yang inginkan pembaharuan....yelaa kami sebagai rakyat memg inginkan pembaharuan...tak kisah dari segala aspek sekalipun,,,harap2...sape yg pegang kerajaan lepas ni daptlaa menggunakan tanggungjawabnya sebetulnyaa....bagi hak rakyat...dan hidup secara aman sejahtera....yg balik jauh2 tu berhati-hati laaa...ingat org tersayang eh..^____^
sangat sedih bila dengar abg crte pagi tadi....kawannya telah kembali ke RAHMATULLAH akibat excdent kerana nak balik mengundi,,,meninggalkan seorang isteri dan seorang anak yag baru sahaja lahir bulan 4...mungkin dah ajal..syahdu nya rasa bila berada ditempat si isteri,,,mogaa ALLAH memberikan kekuatan kepada keluarga arwah....marilah sama-samakita sedekahkan alfatihah untuk beliau ...al fatihah..